Szakszuka z kaszą jaglaną i zielonymi warzywami

  • dnia Sierpień 29, 2019
  • Polubienie!

Składniki:

  • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • 100 g zielonego groszku
  • 100 g ugotowanego i obranego bobu
  • ½ małej sałaty rzymskiej
  • ¼ małej cukinii
  • 2 jajka
  • masło klarowane
  • sól, pieprz
  • szczypior  do podania

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną cebulę, oprószamy solą i chwilę smażymy. Dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę, podlewamy odrobiną wody i chwilę dusimy. Następnie wrzucamy groszek, bób oraz podzieloną na liście sałatę rzymską i kaszę. Smażymy, w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody i dusimy ok.3-4 minuty. Po tym czasie robimy w warzywach wgłębienia i wbijamy jajka. Smażymy do momentu aż białko się zetnie a żółtko pozostanie płynne. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • Świetny przepis! Niestety takich wegetariańskich wersji wymyślnych potraw nie ma dużo, więc cieszę się jak dziecko z każdej nowości jaką zobaczę, bo sama niestety nie potrafię fantazjować w kuchni. Chętnie wypróbuje, bo wygląda rewelacyjnie!

    Marlena 29 sierpnia 2019 18:56 Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie przegap! random posts ..

Food Menu
Food is home to 5,000+ of the web's best branded recipes! We cover everything. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dictum nisl quis libero adipiscin!