Szakszuka z kaszą jaglaną i zielonymi warzywami

  • dnia 29 sierpnia, 2019
  • Polubienie!

Składniki:

  • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • 100 g zielonego groszku
  • 100 g ugotowanego i obranego bobu
  • ½ małej sałaty rzymskiej
  • ¼ małej cukinii
  • 2 jajka
  • masło klarowane
  • sól, pieprz
  • szczypior  do podania

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną cebulę, oprószamy solą i chwilę smażymy. Dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę, podlewamy odrobiną wody i chwilę dusimy. Następnie wrzucamy groszek, bób oraz podzieloną na liście sałatę rzymską i kaszę. Smażymy, w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody i dusimy ok.3-4 minuty. Po tym czasie robimy w warzywach wgłębienia i wbijamy jajka. Smażymy do momentu aż białko się zetnie a żółtko pozostanie płynne. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Nie przegap! random posts ..