Pudding z nasion chia z musem z czarnej porzeczki

  • dnia 16 maja, 2019
  • Polubienie!
Pudding z nasion chia z musem z czarnej porzeczki

Składniki:

Pudding

  • 500 ml napoju roślinnego owsianego
  • 6 łyżek nasion chia
  • 5-6 łyżek delikatnego w smaku miodu (np. lipowy)

Mus

  • 30 g czarnych porzeczek
  • 15 g brązowego cukru trzcinowego (lub miód)

Przygotowanie:

Mleko owsiane schłodź w lodówce. Przelej je do dużego naczynia. Dodaj do niego nasiona chia. Całość bardzo dokładnie i energicznie wymieszaj. Przygotuj pucharki lub niewysokie szklaneczki z szerokim rantem. Przelej do nich wymieszane z nasionami mleko owsiane i wstaw do lodówki. Pudding schładzaj przez ok. 1 godz.

W czasie schładzania puddingu przygotuj mus. Do naczynia blendera wsyp umyte wcześniej i pozbawione szypułek czarne porzeczki. Dodaj do nich cukier. Całość zmiksuj na gładką masę o jednolitej konsystencji.

Na pudding nałóż mus z czarnej porzeczki i ponownie schłodź go w lodówce – również przez ok. 1 godz. Po tym czasie pudding jest gotowy do jedzenia. Możesz udekorować go listkiem czarnej porzeczki.

Kategorie:
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Nie przegap! random posts ..

Food Menu
Food is home to 5,000+ of the web's best branded recipes! We cover everything. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dictum nisl quis libero adipiscin!