Kaszotto z bobem i pieczarkami

  • dnia 29 sierpnia, 2019
  • Polubienie!

Składniki:

  • 2 saszetki kaszy kuskus perłowej
  • 1 duża cebula
  • 6 pieczarek
  • 200 g ugotowanego bobu
  • ½ małej cukinii
  • Ok. 1 l bulionu lub wody
  • Olej lub masło do smażenia
  • Natka pietruszki do podania

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy cebulę oprószoną solą. Gdy się lekko zarumieni dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i cukinię, smażymy jeszcze ok. 5 minut. Wrzucamy zawartości saszetek, zalewamy bulionem lub woda (jeśli wodą to solimy ok 1 płaską łyżeczkę) i gotujemy do miękkości, pod koniec wrzucamy bób i mieszamy. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Powiązane tagi:
· · · · · · ·
Kategorie:
Obiady

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Nie przegap! random posts ..

Food Menu
Food is home to 5,000+ of the web's best branded recipes! We cover everything. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dictum nisl quis libero adipiscin!