Batony owsiane z bakaliami i nasionami konopi

  • dnia 16 maja, 2019
  • Polubienie!
Batony owsiane z bakaliami i nasionami konopi

Składniki:

  • 160 g płatków owsianych (ok. 1 i ½ szklanki)
  • 2 spore banany (plus jeden w razie potrzeby)
  • 40 g żurawiny (1 garść)
  • 40 g rodzynek (1 garść)
  • 30 g orzechów laskowych (1 garść)
  • 25 g nasion konopi (2 łyżki)
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego

Przygotowanie:

Przygotuj dużą miskę. Banany obierz ze skórki i dokładnie rozgnieć. Dodaj do nich płatki owsiane. Wymieszaj całość, by płatki i banany stanowiły jedną konsystencję. Następnie dodaj syrop z agawy i olej kokosowy. Ponownie wymieszaj masę. Orzechy laskowe pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj je i resztę bakalii do masy (żurawinę, rodzynki. nasiona konopi) i powtórz czynność mieszania. Masa powinna być jednolita i zwarta. Jeśli jest taka potrzeba, dodaj odrobinę oleju kokosowego. Gdyby była zbyt sucha, dodaj jeszcze kawałek banana. 

Rozgrzej piekarnik do 180ºC. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem. Nałóż na nią masę – zrób to dokładnie i równomiernie. Włóż ją do piekarnika. Piecz przez 25-30 min. Po wystudzeniu bloku, pokrój go na mniejsze, prostokątne kawałki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Nie przegap! random posts ..

Food Menu
Food is home to 5,000+ of the web's best branded recipes! We cover everything. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dictum nisl quis libero adipiscin!